top of page

Hej, Anna-Karin Sundmark och välkommen till Svea Gymnasium.

Rektorn för Svea Gymnasium i Sollentuna

Svea Education AB är stolta över att meddela att Anna-Karin Sundmark kommer att tillträda som rektor för Svea Gymnasium från och med den 1 mars 2023. Med en stark akademisk bakgrund inom pedagogik och rektorsutbildning samt gedigen erfarenhet inom utbildning och ledarskap är Anna-Karin väl rustad för uppdraget.


Åse Andersson, styrelseledamot för Svea Education AB, uttrycker sin tillfredsställelse med valet: "Styrelsen är mycket nöjd med att kunna presentera Anna-Karin Sundmark som Svea Gymnasiums nya rektor. Med hennes breda kompetens inom utbildningsfrågor, styrning och kvalitetsarbete är hon väl rustad för uppdraget. Jag ser fram emot ett givande samarbete framöver."


Anna-Karin Sundmark har tidigare varit rektor på Viktor Rydbergs Skolor Jarlaplan och Arlanda Gymnasiet, har haft uppdraget som ledamot i Destination Sigtuna och suttit i styrelsen för ABF norra Stockholms län. Hon kommer att leda Svea Gymnasium genom att öka integrationen bland ungdomar, leverera en inspirerande skolmiljö och bidra till ökningen av entreprenörskap.


Svea Education AB är övertygade om att Anna-Karins erfarenhet och kompetens inom utbildning och ledarskap kommer att vara en tillgång för Svea Education, och att de kan arbeta tillsammans för att fortsätta utveckla skolkoncernen. Fler roller inom Svea Gymnasium kommer att presenteras under våren och ett flertal samarbeten mellan näringslivet och organisationer som står nära företagande och entreprenörskap kommer också att presenteras framöver.


Anna-Karin Sundmark själv säger: "Det är med stor ödmjukhet och hög ambition jag ser fram emot att leda Svea Gymnasium vidare genom ökad integration bland ungdomar, leverera en inspirerande skolmiljö och bidra till ökningen av entreprenörskap."


Svea Gymnasium är en nyligen öppnad gymnasieskola i Sollentuna och en del av Svea Education, som bedriver vuxenutbildning inom SFI, grundläggande kurser, gymnasiala kurser och yrkesutbildningar inom vården. Företaget har idag två skolor belägna i Kista och Skärholmen.

Publicerings datum

20 februari 2023

Lästid

2 minuter

Dela

Hej, Anna-Karin Sundmark och välkommen till Svea Gymnasium.
Nätverka, inspireras och inspirera på vår workshop! 7 juni, kl. 13:30-16:00
Senaste nytt från Svea Partners!
Här får du veta mer om våra yrkesutbildningar i Stockholm!

Fler nyheter

bottom of page