Det bästa med att vara lärare är alla möten med människor med olika kulturer, bakgrunder och åldrar

Mitt namn är Sara-Maria och jag är lärare inom barn och fritid på Svea Education. Jag studerade till förskollärare på Högskolan i Gävle och arbetade sedan 13 år inom yrket. I februari 2021 fick jag chansen att starta en ny karriär som yrkeslärare. Det var nervöst att starta ett nytt yrke men samtidigt väldigt spännande. Jag fann mig snabbt till rätta och har utvecklats mycket som lärare tillsammans med fantastiska kollegor.

Jag arbetar på båda våra skolor i Skärholmen och Kista. Det är ett varierande arbete och man får träffa många olika människor. En stor del av mitt arbete handlar om att planera och bedriva undervisning. Ett utmanande, viktigt men också roligt jobb. Det handlar om att tillgodose olika behov så att alla elever känner sig sedda och blir bemötta på deras nivå. Därför krävs det att undervisningen är varierande och att eleverna kan uppvisa kunskaper på olika sätt.

När jag undervisar har jag mycket energi och försöker alltid bjuda på mig själv. Jag vill att undervisningen ska vara inspirerande och intressant. Det är också viktigt att alla elever får komma till tals och att vi alla i klassrummet delar med sig av våra erfarenheter, likheter och olikheter för att utvecklas som människa.

Det bästa med att vara lärare är alla möten med människor med olika kulturer, bakgrunder och åldrar och att se de utvecklas. Mitt mål är att när mina elever slutfört sin utbildning ska de känna sig väl förberedda inför deras kommande yrkesroll.

Svea Education är en relativt liten skola. Detta gör att vi kan bemöta och stötta alla elever utifrån deras kunskapsnivå och behov. Vi som arbetar här är hjälpsamma, flexibla och positiva. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas som lärare tillsammans med mina fina kollegor.

Välkommen till Svea Education. Sara-Maria Eriksson


214 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla