Ekonomi och företagande

Om du har en affärsidé eller drömmer om att bli egenföretagare kan du förbereda dig hos oss för att starta eget företag. Utbildningen ger dig kunskap om hur du startar en egen verksamhet. Det innebär att du får grundläggande kompetens i företagsekonomi och de verktyg som krävs för att ta dig vidare från affärsidé till ett verkligt företag.

Under denna utbildning orienteras du inom områdena företagande och entreprenörskap, vi ger dig kunskaper i bokföring och i utbildningen ingår också en hel del annat såsom t.ex. studier om lagar och regler som gäller för företagsområdet. Du kommer att få lära dig hur företagsekonomiska begrepp och metoder ser ut. Försäljningsteknik är tillika en viktig del. För att lära dig att tillämpa det som nämns här ovanför får du studera teorier och modeller som du sedan omsätter i praktiken.

För att kunna kombinera studier med arbete har du möjlighet att läsa på hel- och deltid samt på distans.

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

Utbildningen inom ekonomi och företagande omfattar 25 veckors studier på helfart, 50 veckor om du studerar på halvfart. Du kan läsa bägge upplägg på distans och då krävs endast närvaro under tentamenstillfällen.

Teori varvas med praktiska övningar. Du får hemuppgifter och personlig feedback. Utbildningens upplägg gör att du kan studera och arbeta parallellt. Följande kurser ingår i utbildningen:

Administration 1 (ADMADM01)

Entreprenörskap och företagande (FÖRENT0)

Företagsekonomi 1 (FÖRFÖR01)

Företagsekonomi 2 (FÖRFÖR02)

Affärsjuridik (JURAFF0)

Egen Företagare är en gymnasial yrkesutbildning på gymnasial nivå (500p) där deltagare erhåller slutbetyg och diplom efter godkänt betyg i alla tentamina. Du har även möjlighet att söka våra valbara kurser inom ekonomi och företagande.

Valbara kurser

Affärsutveckling och ledarskap (HANAFR0)

Affärskommunikation (AFFAFÄ00)

Administration 2 (ADMADM02)

Marknadsföring 1 (FÖRMAD0)

Kurslitteratur

Se vår litteraturlista för information om aktuell kurslitteratur.

Betyg

Deltagare kan ansöka om betygsutdrag hos Vuxenutbildningen i sin hemkommun och på så sätt erhålla betyg. Kontakta Vuxenutbildningen i lämplig kommun för mer information.

Plats

Kista

Intresseanmälan

Svea Education

Nästan där

Om Svea Education

Svea Education bildar tillsammans en familj av högkvalitativa utbildningar inom ekonomi, språk, barn och fritid samt vård och omsorg. 
Svea Education är en del av Svea Partners: Tillsammans bygger vi välfärden.

Kontakt

Knarrarnäsgatan 13

164 40, Kista

08-25 90 00

info@sveaeducation.se

Prenumerera för nyhetsbrev
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram Social Ikon

© 2018  Svea Education AB