Ansök till SFI

SFI är en grundläggande utbildning i det svenska språket och du får även grundläggande information om det svenska samhället.

 

Du har rätt att studera SFI vid Svea Education om du är folkbokförd i BotkyrkaDanderydHuddingeHylteNackaNorrtäljeNykvarnSalem,

SigtunaSollentunaSolnaSundbybergSödertäljeTäbyUddevalla

Upplands-BroUpplands VäsbyVallentunaVaxholmVärmdö eller Österåker.

 

Du måste även ha ett personnummer från Skatteverket och är minst 16 år gammal. För EU medborgare gäller samordningsnummer eller uppehållsrätt.

Våra kurser i klassrum genomförs i nyrenoverade utbildningslokaler intill Kista Galleria på förmiddagar, eftermiddagar och kvällstid.

Skolmiljön är anpassad för att du ska finna studiero, ha möjlighet att äta lunch med klasskamrater och ges största möjlighet till framgång i dina studier. Givetvis är även våra lokaler handikappanpassade.

För att söka till SFI vid Svea Education kan du antingen göra en SFI-anmälan genom länkarna nedan hos den kommun du är folkbokförd hos, eller så kan du boka in ett personligt möte med oss på info@sveaeducation.se så hjälper vi dig med din SFI-ansökan. 

 

Boende i följande kommuner kan söka SFI:

Danderyd

Täby

Vallentuna

Vaxholm

Österåker

Solna

Sollentuna

Sigtuna

Upplands Väsby

Sundbyberg

Du söker till skolan genom din kommun. Klicka dig vidare på länkarna ovan och välj kurs/utbildning samt skola i kommunens kurskatalog.

 

Behöver du hjälp med din ansökan kan vi personligen hjälpa dig vid skolan eller så kan du prata med en studievägledare hos kommunen.

Vi har löpande intagning. Med det menas att SFI-kurser startar var varannan vecka, året runt.

 

Hur länge du behöver studera beror på hur lång utbildningsbakgrund du har. SFI är kostnadsfri men du kan inte söka studiemedel från CSN. Betyg ges efter varje kurs.